info@vaneldijk-sierbestrating.nl  I   0641 44 13 37
header.jpg

Redsun keramiek outdoor


Bij het ontwerp van een tuin draait het steeds meer om comfort. Genieten en gemak, dàt is wat men
voor ogen heeft. De beplanting moet probleemloos zijn, de beregening het liefst computergestuurd en
een geruisloze robotmaaier moet ervoor zorgen dat het gazon in vorm blijft.
Deze trend is inmiddels ook zichtbaar bij de keuze van bestratingsmaterialen en een groeiend aantal tuinbezitters kiest daarom voor keramische tegels. Waarom? Simpelweg vanwege hun kwaliteit en duurzaamheid. Om te
beginnen zijn keramische tegels kleurvast. Een eenmaal gelegd terras blijft jarenlang mooi en dat is iets wat niet van alle bestratingsmaterialen gezegd kan worden! Bovendien zijn keramische tegels vanwege hun hardheid slijtvast en is het vrijwel onmogelijk dat er krassen op komen. Tenslotte zijn de tegels maatvast en niet zwaar van gewicht, twee eigenschappen waar vooral ook de mensen die ze moeten leggen erg blij van worden.

Wat maakt keramische tegels zo interessant?

EXTREEM HARD
Een keramische tegel wordt vervaardigd uit een mengsel van klei en zand, vermengd met mineralen en kleurstof (veelal natuurlijke pigmenten). Dit hoogwaardige kleimengsel wordt onder druk in mallen geperst en vervolgens gebakken bij ongeveer 1100 graden. Tijdens dit bakproces worden de tegels extreem hard. Hierdoor is de vochtopname zeer gering en zijn de tegels gemakkelijk schoon te houden. Bovendien voorkomt dit het barsten en loslaten van stukjes steen als gevolg van vorst.

KEUZE IN PRINTS
Bepalend voor de uitstraling van de tegel is de print die wordt gekozen. Binnen de meeste series van REDSUN keramische tegels is sprake van variërende prints. Daardoor oogt een terras van keramische tegels heel natuurlijk; alsof het van natuursteen of hout is.

DUE.jpg

Keramiek outdoor 2 cm

Of bekijk hier de folder

TRE.jpg

Keramiek outdoor 3 cm

Of bekijk hier de folder

cerasun.png

Cerasun 4 cm
(1 cm keramiek op 3 beton)
Of bekijk hier de folder