info@vaneldijk-sierbestrating.nl  I   0641 44 13 37
tegels.png
Keramische tegels

Keramische buitentegels

Tuinbezitters zijn steeds kritischer als het aankomt op comfort, duurzaamheid en onderhoud. Een tegel moet lang meegaan, niet vlekken of krassen en het liefst ook niet verkleuren.

Welkom in de wereld van keramiek!

Door de speciale manier van produceren zijn keramische terrastegels "kei" hard en daarmee krasvast. De kleuren worden voor het bakken in de klei geïnjecteerd en daarna mee gebakken. Hierdoor ontstaat een dermate sterke tegel dat deze nagenoeg ongevoelig voor is voor verkleuring en en verwering. De hardheid van de tegel voorkomt ook aangroei van mossen en algen.

De grondstoffen van een keramische tegel zijn vrij algemeen; een keramische buitentegel bestaat uit een mengsel van klei en zand vermengd met mineralen en kleurstof, vaak van natuurlijke pigmenten. De magie komt tijdens het bakproces, hierdoor worden de tegels extreem hard waardoor ze nagenoeg geen vocht opnemen en dus praktisch geen vuil of vettigheid vasthouden. Tevens voorkomt de lage wateropname dat er vocht in de tegel kan komen die tijdens de vorstperiode de tegel kan laten barsten of splinteren.


Een terras van keramische tegels is ook nog eens ontzettend eenvoudig te onderhouden door middel van vegen, schrobben of schoonspuiten met de tuinslang of hogedrukreiniger. Dit in tegenstelling van bijvoorbeeld een beton- of natuursteenproduct welke hierdoor beschadigen.

Nog een goede eigenschap is dat de bovenzijde van de tegels opgeruwd worden zodat ze niet extreem glad zijn. Hierdoor zijn ze naast terrasdoeleinden ook perfect om aan de rand van het zwembad toe te passen. Gevaar voor uitglijden is minimaal.

De uitstraling van de tegel wordt bepaald door een gekozen print. Deze variëren van betonlook tot natuursteenlook, mozaïkprints of andere designs. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met de huidige technieken zijn de meeste series voorzien van multi-print technieken waarbij er meerdere prints in één serie voorkomen. Hierdoor ontstaat een nog meer natuurgetrouw eind resultaat.

Naast ons gigantische assortiment 2cm dikke keramische tegels hebben we nu ook een uitgebreid assortiment 3cm dikke massieve keramische tegels evenals 1cm keramiek op 2cm of 3cm onderbouw.

Wij zijn dealer van onder andere onderstaande leveranciers, samen zijn zij goed voor honderden verschillende soorten keramische tegels. Kortom te veel om hier allemaal te laten zien. Klik op de leverancier voor een selectie of kom langs om u uitgebreid te laten informeren en de tegels in het echt te bekijken!

redsun.png
excluton.png
vtwonen-logo.png
ceradal_logo.png logo_vierkant.png

Soms wil je gewoon niet te duur uit zijn en even een leuk partijtje op de kop tikken. Wij hebben doorlopend allerlei verschillende partijen direct uit voorraad leverbaar!

Gezien de doorloopsnelheid van deze partijen adverteren wij uitsluitend op marktplaats.

Bekijk hier al onze actuele partijen

Tuinvisie.png klijn_logo.png
Stonebase_logo.png