info@vaneldijk-sierbestrating.nl  I   0641 44 13 37
muurelementen-betonbielzen-en-elementen.jpg

Goten en toebehoren


Geen waterplassen op terras en een beter grondwaterpeil

Extreme regenbuien veroorzaken waterplassen op het terras. Vervelend. Maar hier kun je iets aan doen met een lijngoot en het infiltratiesysteem.

Om te voorkomen dat regenwater op je terras blijft staan kun je het water opvangen in een lijngoot. Plaats deze goot langs je terras zodat het regenwater vanaf je terras wordt opgevangen. Via gaten in de bodem van de goot of door een gekoppelde pvc-pijp aan de goot, wordt regenwater afgevoerd naar en opgenomen in het infiltratiesysteem, waar het wordt afgegeven aan lagere grondlagen. Hierdoor verminder je de kans op het verzakken van je tuin of straatwerk. Doordat de blokken direct onder de lijngoot of het terras liggen, hoef je geen rioolaansluiting meer te maken.

Nog slimmer omgaan met het regenwater? Leg de blokken dan onder het gazon, de border, rondom een boom of langs een haag. Eenmaal ingebouwd in de grond zorgt dit systeem ervoor dat regenwater wordt opgeslagen, zodat de wortels van planten en struiken het opnemen tijdens droge periodes. Hierdoor ben jij minder kostbaar drinkwater aan het sproeien op warme dagen. Dit is helemaal ideaal voor planten en struiken die op de zonnige zuidzijde van je woning liggen.

Wist je trouwens dat er al veel gemeentes zijn die hiervoor klimaatsubsidies/afkoppelsubsidies verstrekken? Geeft jouw gemeente ook al klimaatsubsidies voor het afkoppelen van regenwater voor jouw tuin?

Kom langs om een goot uit te zoeken die bij uw tuinstijl en bestrating past.


Als het water is opgevangen moet het ook ergens naartoe! Verschillende waterroutes